Το Χαρακτηριστικό Της Ελληνικής Παραδοσιακής Πίτας Είναι Αναμφισβήτητα Το Φρέσκο Χειροποίητο Φύλλο. Υπάρχει Μια Μεγάλη Ποικιλία Από Φύλλα, Άλλα Λεπτά Και Διάφανα Κι Άλλα Πιο Χοντρά. Κάποιες Πίτες Παρασκευάζονται Με Πολλές Στρώσεις Φύλλων Στο Ταψί Και Στο Εσωτερικό Τους Ρίχνεται Ένα Μείγμα, Όπως Σπανάκι, Τυρί, Διάφορα Χόρτα Ή Λαχανικά. Ωστόσο, Πολύ Γνωστές Είναι Και Οι Πίτες Χωρίς Φύλλο, Όπου Σε Αυτή Την Περίπτωση Το Ρόλο Του Φύλλου Παίζει Ένα Πηχτό Μείγμα Από Αλεύρι Και Διάφορα Άλλα Υλικά. Μερικές Φορές Αποτελούν Το Βασικό Ορεκτικό Ή Ένα Νόστιμο Και Υγιεινό Σνακ Κατά Τη Διάρκεια Της Ημέρας!